София и област Габрово с най-много гласували машинно на евроизборите

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Машинно гласуване. Снимката е илюстративна © БНР

Област Габрово (РИК ГАБРОВО 07) е на трето място в страната по дял на гласувалите с машини след два от избирателните райони в София. В 24 и 23 МИР в София са гласували машинно съответно 39,80% и 39,79%. В област Габрово 36,91 % от гласувалите на евроизборите през май са предпочели машината пред хартиената бюлетина.

Това сочи анализ на Институт за развитие на публичната среда (ИРПС), посветен на преференциите, машинното гласуване и информираността на избирателите във връзка с изборите за Европейски парламент през май 2019 г. Данните от анализа са въз основа на резултатите от изборите по избирателни комисии и секции в страната, публикувани на сайта на ЦИК.

Данните на ИРПС може да видите тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.