Подновиха туристическата маркировка от Трявна до Боженци

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Успешно беше подновена линейната маркировка по екомаршрута от Трявна до габровското село Боженци, съобщават от Община Трявна.

В начинанието участват трима представители на местната администрация в Трявна – старши експертът по “Култура, образование, спорт и здравеопазване” Кольо Дабков, специалистът по “Туризъм и информация” Грета Цанева и специалистът по “Връзки с обществеността” Юлияна Цанева.

Районът около дърветата, по които е подновена старата или положена нова линейна бяло-синя маркировка, е щателно разчистен от излишна храстова и дървесна растителност за по-голяма видимост от туристите, тръгнали на поход по този маршрут.

Подновени са и сините стрелки по указателните табели и в двете посоки – Трявна и с. Боженци, старата линейна маркировка по каменните участъци и в края на екопътеката е поставена нова информационна табела в посока Трявна.

С регулярното инициативно подновяване на маркировките по екопътеките към с. Боженци се осигурява по-лесен и по-удобен достъп до туристическото селище и се дава възможност на стотиците туристи, които ежегодно изминават тези маршрути да се ориентират сами без да се налага да използват услугите на екскурзоводи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.