Летен природо-изследователски лагер за деца на Узана през август

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Летен природо-изследователски лагер за деца на Узана
Летен природо-изследователски лагер за деца на Узана

Летен природо-изследователски лагер за деца организира Детската природна академия „Узана“. Дните са 8-12 август (записване до 1 август) и 23-27 август 2016 (записване до до 15 август).

Лагерът е за деца на възраст между 8 и 12 години и ще се проведе при записани минимум 10 и максимум 16 деца. Мястото е местността Узана на 22 км от Габрово.

Ето какво споделят за лагера организаторите:

Представи си какво би било, ако можеше да виждаш през очите на насекомите или да усещаш всеки полъх, жужене и лъч светлина също като цветята? А какво ли щеше да откриваш, ако пътешестваше като водна капка навсякъде по света или като парченце минерал можеше да надникнеш много назад във времето чак до праисторическите времена? Какво ли щеше да научиш, ако беше птица и прекосяваше хиляди километри, за да се върнеш отново у дома? Или пък, ако беше диво животно, чийто дом се крие някъде под корените на стари букови дървета?

През тези няколко дни на лагера заедно ще се впуснем в този невероятен сценарий и ще изследваме чудесата и елементите на природата. Даже понякога самата природа ще изследва нас – да, точно както понякога пчелите бръмчат неподвижно съвсем близо до нас и ни изучават!:) Ще се опитаме да опознаем с всичките си сетива не само света около нас, но и вътре в нас, както и да разберем какви процеси протичат в природата. Ще съберем много ценни впечатления за местността Узана и цялото биоразнообразие там.

За въпроси, детайли и записвания:
Тел: 0887 58 16 44
Facebook: AcademiaUzana
E-mail: academiauzana@gabrovo.bg

Детска природна академия „Узана” е мястото, където всеки може да научи и преживее малко повече за природата, нейните елементи и процеси. Мястото е местността Узана, която се намира точно в центъра на България – съчетание на ценно биоразнообразие, планинска красота и спокойствие, а базовият ни лагер е Посетителският информационен център „Узана”. Местността е заобиколена от територията на Природен парк „Българка” и е съвсем близо до Национален парк „Централен Балкан”. Академията е резултат на съвместната работа на Българска фондация „Биоразнообразие” и Община Габрово по проект за българо-швейцарско сътрудничество „За Балкана и хората”.  


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.