Зима в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов

„Леден ден“ и жълт код за ниски температури в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Зима в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов
Зима в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов

Снежната покривка в централната градска част на Габрово е 8-10 см. Времето е облачно, температурата на въздуха е – 6°C, а влажността – 91%. Такава е зимната обстановка в Габрово на 29 ноември 2018 г. сутринта по информация на Община Габрово.

Жълт код за ниски температури е обявен за 29 и 30 ноември за област Габрово. От НИМХ предупреждават за „леден ден“ – дневните температури ще останат под нулата. На 1 декември температурите ще паднат дори до -13°C, сочи прогнозата на Метеорологична станция Габрово.

Пътна обстановка и снегопочистване

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, снежната покривка е 25 см, температурата е – 11°C. Пътната настилка е заснежена и опесъчена. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е почистен, снежната покривка там е 15 см, температурата е – 11°C. Видимостта е намалена до 100 метра поради мъгла.

ОП „Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Пътищата в област Габрово са почистени и проходими при зимни условия.

Градски транспорт и обществени услуги

Част от градските автобусни линии се движат със закъснение, междуградските линии се изпълняват. Всички ученици от селата, които подлежат на задължителен учебен процес, са транспортирани до учебните заведения.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност. От ТЕЦ-Габрово уведомяват, че топлоподаването е нормално.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.