Участниците в Лагер за иновации Gabrovo Innovation Camp 2017 © Община Габрово

Над 100 участници в Лагер за иновации 2017. Предложиха Габровски иновационен мол

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Участниците в Лагер за иновации Gabrovo Innovation Camp 2017 © Община Габрово
Участниците в Лагер за иновации Gabrovo Innovation Camp 2017 © Община Габрово

10 иновативни идеи представиха участниците във второто издание на Лагер за иновации в Габрово Gabrovo Innovation Camp 2.0. Над 100 активни, ангажирани, компетентни в своята област и творчески ориентирани личности от цялата страна работиха по три предизвикателства от 20 до 22 октомври 2017 г. – Цех за Култура, Кооперация Образование и Галерия Индустрия 4.0.

Лагерът за иновации беше открит в Актовата зала на Националната Априловска гимназия от заместник министър-председателя Томислав Дончев, кмета на Габрово Таня Христова и народния представител Николай Сираков. Към участниците беше поставено изискване за съвместимост на идеите с европейските политики и възможност за реализация съгласно мотото на инициативата „Оптимистична теория за Габрово XXI век“. Организатори на събитието бяха Областен информационен център – Габрово и Община Габрово.

Главният редактор на Габрово Daily и културен мениджър Момчил Цонев също стана част от второто издание на Лагер за иновации в Габрово. Той беше поканен от организаторите да се включи в една от работните групи, наречена „Цех за култура“.

ВИЖТЕ КАКВО ЗАЯВИХА ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ И НИКОЛАЙ СИРАКОВ ПРИ ОТКРИВАНЕТО

Томислав Дончев на Лагер за иновации в Габрово: „Стига си приказвал, а ела да свършиш нещо“

Николай Сираков на Лагер за иновации в Габрово: Единствената цел на бизнеса е да направи всички щастливи

Габровски иновационен мол предложиха участниците в бизнес групата на Лагера

Участници в Галерия Индустрия 4.0 бяха гости от Съвместния изследователски център в Севиля, представители на Технически университет – Габрово и местния бизнес. Проблемът, върху който те фокусираха своята работа, бе въпросът „Как габровският бизнес да стане по-иновативен?“. И предложиха решение – специализирана платформа и събитие, наречено Габровски иновационен МОЛ, в което да бъдат въвлечени всички страни, ангажирани с развитието на икономиката в града.

В три отделни групи твориха участниците в Цех Култура. Те предложиха конкретни решения, като по време на презентациите дори бяха набелязани дати за стартирането на част от идеите. Най-интересни и провокативни бяха участниците в Кооперация Образование – млади хора от средните училища и гимназиите в Габрово, които представиха общо 6 оптимистични за Габрово идеи.

Като модератори в инициативата се включиха представителите на Джуниър Ачийвмънт България д-р Светослав Маноилов и доц. д-р Петко Русков, председателят на Български младежки форум Божидар Цветков, националният сътрудник на евродепутата Владимир Уручев инж. Димитър Стоянов, съветникът към фондация „Приложни изследвания и комуникации“ Руслан Стефанов и бившият съветник по иновационни политики на президента Росен Плевнелиев Д-р Анна-Мари Виламовска. Фасилитатор на събитието бе Рене Томова – основател на агенция за иновации и дизайн мислене Creative Shower.

Събитието бе част от Седмицата на предприемачеството в Габрово, която включваше още бизнес конференция и събитието по формата „Световно кафене“.

 


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.