Габрово вдъхнови чужденци и българи от цялата страна за участие в „Gabrovo Innovation Camp“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Лагер за иновации "Gabrovo Innovation Camp 2016"
Лагер за иновации „Gabrovo Innovation Camp 2016“

Първият лагер за иновации „Gabrovo Innovation Camp 2016“ по инициатива на президента Росен Плевнелиев и председателя на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула ще събере в Габрово архитект с интереси в областта на културното наследство, доцент-доктор по предприемачество, стоматолог, заместник-министър в Министерството на околната среда и водите, магистър по политически науки, доктор по компютърни технологии, икономист в Института за пазарна икономика, консултант и фасилитатор по иновации и експерт в сферата на софтуера за роботи.

Всички те са част от регистриралите се участници в Лагера за иновации, който ще се проведе от 1 до 3 октомври в Габрово.

Лагер за иновации „Gabrovo Innovation Camp 2016“ в Габрово през октомври

Сред интересните участници са още бивш заместник-началник на отдел в Министерството на правосъдието на Франция и анализатор в Съвместен изследователски център на ЕК, представител на най-голямата фабрика за ски в света, студент по компютърни науки и ученик с поредица иновативни разработки. Записалите са вече над 30, а регистрацията продължава до 25 септември 2016 г. Може да се регистрирате тук.

Трима белгийци, австриец и италианец ще бъдат сред чуждестранните участници в Лагера за иновации, който ще предостави възможност на участници на възраст над 17 години заедно да търсят иновативни решения на важни за съвременното общество предизвикателства. България ще бъде представена от участници от Велико Търново, Габрово, Дупница, Плевен, София,  Чепеларе и Ямбол. Всеки от тях е заявил своето желание за  включване в едно от трите обявени предизвикателства, а именно – Преодоляване на иновационното разделение в Европа, Интелигентна специализация и образование в изоставащи градове и региони и Демокрация на 21 век.

Националната Априловска гимназия ще е домакин на първия Лагер за иновации в Габрово

Събитието се осъществява по инициатива на президента Росен Плевнелиев и председателя на Комитета на регионите на ЕС Марку Маркула и с подкрепата на Областен информационен център – Габрово и евродепутатите Ева Паунова и Андрей Новаков.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.