Катастрофа на главния път Габрово - Севлиево при с. Враниловци, 2.02.2019 © Христофор Йосифов, "Нарушителите в Габрово"

Областна администрация ще настоява за решаване на проблема с кръстовището при Враниловци

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Областна администрация – Габрово ще настоява пред Агенция „Пътна инфраструктура“ и МРРБ за решаване на проблема с конфликтното кръстовище на пътя Габрово – Севлиево при с. Враниловци. За последните 3 месеца са настъпили 4 катастрофи главно поради несъобразяване с въведените ограничения и мерки за допълнително обезопасяване, съобщават от Пресцентъра на Областна администрация.

Областният управител Ралица Манолова ще инициира среща в Габрово с представители на АПИ, Община Габрово, Областно пътно управление и жителите на околните населени места, за да се разгледат на място възможностите, които биха удовлетворили всички заинтересовани страни и предотвратили нови пътни инциденти в този участък.

Катастрофа на главния път Габрово - Севлиево при с. Враниловци, 2.02.2019 © Христофор Йосифов, "Нарушителите в Габрово"
Катастрофа на главния път Габрово – Севлиево при с. Враниловци, 2.02.2019 © Христофор Йосифов, „Нарушителите в Габрово“

Към момента всички институции се обединяват около идеята, че възможно най-скоро трябва да се предприемат реални стъпки за подобряване безопасността на движение. Дали това ще бъде чрез разширяване на пътя посредством трета лента за движение и нова организация на кръстовището или по друг начин – очаква се експертното становище от АПИ по казуса. Със сигурност ще е необходимо провеждане на одит на състоянието на безопасността към момента и инвестиционно проектиране с всеобхватно проучване и специализирани дейности.

Републиканският път II-44 между Габрово и Севлиево беше ремонтиран със средства от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и въведен в експлоатация на 18 април 2019 г.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.