Пет нови специализирани автомобила за сектор „Пътна полиция“ получиха в Областната дирекция на МВР – Габрово © Областна администрация Габрово

Криминална хроника в област Габрово (12-13 февруари 2018 г.)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Шофьори карат в Габрово и Севлиево дрогирани и пияни

22-годишен мъж от Габрово шофирал личния си автомобил след употреба на наркотично вещество – канабис. Полицията установила нарушението след проверка на водача на 9 февруари 2018 г. около 21.35 ч., на ул. „Чардафон“ в Габрово.

При последвалата проверка в автомобила е намерена свивка марихуана. Наркотичното вещество е иззето. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Друг младеж, но от Севлиево, управлявал личния си автомобил „БМВ“ след употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис. 21-годишният шофьор бил спрян за проверка от полицията на 8 февруари 2018 г. около 22.20 ч., на ул. „Гочо Москов“ в Севлиево. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Севлиевските полицаи иззеха амфетамин и от 23-годишен мъж от Златарица. Младежът шофирал личния си автомобил „Мерцедес“ и бил спрян за проверка на 9 февруари 2018 г., около 21.10 ч., на ул. „Н. Д. Петков“ в Севлиево. По случая е образувано досъдебно производство.

Полицаите в Севлиево откриха наркотици и във вилна постройка в местността „Севлиевски лозя“, обитавана от 27-годишна жена от Севлиево. Проверката била извършена на 12 февруари 2018 г. В имота са намерени полиетиленов плик, 2 пластмасови шишенца и 2 хартиени свивки, в които имало прахообразно вещество, реагиращо на метамфетамин. Наркотикът е иззет. По случая е образувано досъдебно производство.

54-годишен мъж от Габрово пък седнал зад волана в нетрезво състояние посред бял ден. Полицейският екип спрял за проверка „БМВ“-то на габровеца на 10 февруари 2018 г., около 16.00 ч., на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в Габрово. Дрегерът отчел 1,72 промила. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Жена от Летница окраде две къщи в севлиевското село Душево

43-годишна жена от гр. Летница беше уличена за две кражби на домове в севлиевското село Душево от началото на февруари. Вещите са намерени и иззети. Става дума за 2 лаптопа, стереоуредба и флаш памет. След окомплектоване, материалите по случаите ще бъдат изпратени на РП-Севлиево.

Мотоциклет „Ямаха“ е обявен за издирване. Кражбата е била извършена през нощта на 10/11.02.2018 г. от двора на къща на ул. „Св. Княз Борис І“ в Севлиево. По случая е образувано досъдебно производство.

46-годишен мъж от котелското село Градец е уличен за незаконна сеч на около 45 куб. м дърва за огрев. Сечта е установена на 8 февруари 2018 г. при проверка в района с. Малчевци от полицейски и горски служители от Плачковци. Дървесината е иззета. След доклад на материалите по досъдебното производство пред РП-Трявна, мъжът е привлечен като обвиняем. Работата по случая продължава.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Пиян габровец с „Фиат“ блъсна полицейска кола

Възрастна габровка – жертва на нова измама. Не пускайте непознати в дома си!

Полицията залови дряновци на 17 и 18, откраднали 5000 лв. от къща

По данни от информационния бюлетин на МВР Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.