Морена на Васил Левски в Габрово © Община Габрово

Община Габрово с нов конкурс за паметник на Левски в града

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Габрово отново обяви процедура за провеждане на открит конкурс за идеен проект за паметник на Васил Левски в Габрово. Крайният срок за подаване на конкурсни проекти е 20.01.2022 г.

Припомняме, че и през 2017 г. общината беше обявила конкурс за идеен проект за изграждане на паметник или мемориална композиция на Васил Левски.

С документацията по настоящата процедура може да се запознаете ТУК.

Левски и Габрово

Габрово е важна част от революционната дейност на Апостола на българската свобода Васил Левски. Прочетете повече в нашата статия тук. Габровци помнят гипсовия паметник на Левски, разположен по пътя към Соколския манастир. Той обаче рухна през 2003 г., без да се реализира желанието на авторите му да бъде изградена каменна статуя. Каква е историята на паметника може да прочетете в Онлайн енциклопедия Габрово тук.

Още любопитни факти може да научите от статиите в Габрово Daily:

Васил Левски и връзките му с Габрово (хроника на събитията)

Памет за Левски: „Аз съм посветил себе си на Отечеството си“

Слово в памет на Апостола в Габрово: Левски е чудото на България, нейното най-голямо съкровище

Как историците са открили коя е рождената дата на Васил Левски?


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.