Национален архитектурен конкурс за Хотел към ЕМО "Етър"

Стартира Националният архитектурен конкурс за Хотел към ЕМО „Етър“ (ОБЯВА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Национален архитектурен конкурс за Хотел към ЕМО "Етър"
Национален архитектурен конкурс за Хотел към ЕМО „Етър“

Националният архитектурен конкурс за Хотел към ЕМО „Етър“ беше обявен днес от Етнографски музей на открито Етър, Община Габрово и Urbanistas. Конкурсът е отворен за участие до 15 януари 2018 г.

Основната цел на конкурса е експертен, прозрачен и мотивиран избор на идеен архитектурен проект за преустройство на хотел “Странноприемница”, част от най-посещавания групов туристически обект в България, съобщават организаторите.

Фоайе на Хотел „Странноприемница“ към ЕМО „Етър“ © ЕМО „Етър“
Фоайе на Хотел „Странноприемница“ към ЕМО „Етър“ © ЕМО „Етър“

Участниците са поканени да представят функционално и архитектурно решение, както и концепция за интериор и прогнозна стойност на проектното предложение. За участие се допускат архитекти с пълна проектантска правоспособност, както и екипи с поне един проектант с такава. Допуска се участие от чуждестранни участници при подадена документация на български език.

Припомняме, че през юли тази година бяха организирани в Габрово и София обществени обсъждания за архитектурния конкурс за преустройство на хотел „Странноприемница“ към Етнографски музей на открито “Етър“, Габрово.

Т. Христова: Обновяването на хотел „Странноприемница“ ще е част от инвестиционна програма за обновяване на зоната на „Етър“-а

ГРАФИК

  • Срок за предаване на проектите – 15 януари 2018 г.
  • Журиране и обявяване на победителите – януари 2018 г.
  • Договаряне и възлагане на работен проект – февруари 2018 г.

НАГРАДИ

Предвиденият награден фонд на конкурса е 16 000 лв., разпределени както следва:

  • Първа награда – 10 000 лева и право на директно възлагане без предварително обявление на инвестиционния проект в работна фаза
  • Втора награда – 4 000 лева
  • Трета награда – 2 000 лева

Прогнозната стойност на инвестиционния проект е 2 млн. лв, като стойността ще бъде конкретизирана на база на спечелилия конкурса идеен архитектурен проект. Проектантският хонорар при възлагане на победителя ще се съобрази с актуалната методика за възнагражденията за проектантски услуги на КАБ.

ЖУРИ

Членовете на журито са експерти в своята област с обществено доверие и отношение към Габрово и Етър: арх. Христо Станкушев, dontDIY и съавтор на преустройството на билетните каси на ЕМО „Етър”; арх. Делчо Делчев – Сдружение Трасформатори, съавтор на културната стратегия на Габрово; доц. д–р арх. Йорданка Кандулкова – преподавател в катедра История и теория на архитектурата в УАСГ София и експерт по културно наследство; арх. Мария Хлебарова – КАБ Габрово, автор на заданието за инвестиционен проект по преустройство на хотел Странноприемница и проектант в Арк Проект; арх. Мартин Христов – зам. председател на Камарата на архитектите в България с ресор „Конкурси“, проектант в Е–арх Студио; Теодора Узунова – Представител ЕМО „Етър“; Детелин Цонев – юрист в ЕМО „Етър”.

ПОСЕЩЕНИЕ НА ОБЕКТА

Участниците в конкурса са поканени на организиран тур на обекта на 18 ноември, събота, с начало от 14:00 във фоайето на хотел Странноприемница. Посещението е с предварително записване на адрес info@urbanistas.eu.

Документацията по конкурса може да откриете тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.