Трудна и жестока е коледната кауза за „Габровски майки даряват надежда“

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Трудна, тъжна, емоционална и жестока – такава е била тазгодишната коледна кауза за хора в нужда на групата „Габровски майки даряват надежда“, споделя организаторът й Павлина Крумова. Габрово Daily вече ви разказа за каузата, в която се включиха повече от 70 деца от ХК „Бъки“: Деца от ХК „Бъки“ Габрово събраха средства за възрастни хора. Ето какво още сподели за Габрово Daily Павлина Крумова:

„В продължение на един месец събрахме близо 1700 лв. за коледната кауза. Дарители идваха до дома ми и даряваха храни от първа необходимост. Децата на Хандбален клуб „Бъки“ под ръководството на Росица Бакърджиева бяха направили 15 големи коледни чанти за 15 габровци в нужда. Отделно собственоръчно бяха нарисували картички. Децата от 6А клас на Основно училище „Ран Босилек“ също бяха направили 15 коледни пакета – приготвени с много любов и творчество.

Денят на акцията беше на 21 декември. Събрахме се в 5 коли и потеглихме. Водиха ни двама служители на Български червен кръст – Габрово. 15-те адреса бяха на крайно нуждаещи се хора, които по една или друга причина не попадат в списъците за подпомагане от БЧК.

15 адреса, 15 житейски трагедии, 15 жестоки случаи на недоимък, самота, нищета и горчилка. Срещнахме онкоболен мъж с две малки деца, 4 деца сирачета, отглеждани от вуйчо си, дядовци и баби със мизерни пенсии или въобще без пенсии. Адрес, след адрес, засядаше все по-голяма буца в гърлото, все по-мъчно ни ставаше и накрая всички избухнахме в сълзи. Емоцията ни завладя, не можехме повече да сме железни….

Ето защо тази кауза беше трудна и жестока. На изпроводяк млад мъж, онкоболен, баща на две малки деца ми каза: „Не знам дали ще се видим повече. Иде ми да хвана гората и да не се върна. Ами на кого ще оставя децата си и жена ми…“ Тези думи ще нося до края на живота си… жестоки, пълни с болка и безнадеждност…

През последните години „Габровски майки даряват надежда“ се обединяват за добри каузи в помощ на габровци. Организаторът им Павлина Крумова стана един от първите носители на отличието „Габровец на годината 2018“ на Габрово Daily и „Бъдещност за Габрово“. Ако и вие познавате хора, които вършат всекидневно добро в благотворителни каузи, разкажете за тях в новата общностна медия за доброто „Добрите българи“ dobrite.bg – пишете на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата. Габрово Daily ще бъде единственият регионален медиен партньор на „Добрите българи“ за Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.