Кадър от видеорепортаж на Нова телевизия с жители на квартал "Радецки" в Габрово

Нова тв: Жители на квартал „Радецки“ се оплакват от проблеми при строежа на обхода на Габрово (ВИДЕО)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Кадър от видеорепортаж на Нова телевизия с жители на квартал "Радецки" в Габрово
Кадър от видеорепортаж на Нова телевизия с жители на квартал „Радецки“ в Габрово

Жители на квартал „Радецки“ в Габрово се оплакаха от проблеми в следствие от строителството на обходния път на града. Нова телевизия направи репортаж с местните жители тази сутрин. Сред основните проблеми според местните са наводненията и разрушената инфраструктура на квартала.

Хората от квартал „Радецки“ се притесняват, че къщите, които са в непосредствена близост до строежа на пътя, ще бъдат наводнявани, тъй като построените водостоци насочват водата от Балкана към квартала. От друга страна тежките строителни машини са разрушили улиците им.

Пред камерата на Нова телевизия отговор дадоха вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на Габрово Таня Христова.

Агенция „Пътна инфраструктура“ трябва да възстанови пътищата след края на строителството на обхода

„След приключване на тежката механизация ще трябва да се направи необходимото, за да се възстанови асфалтовата настилка“, сподели кметът на Габрово Таня Христова. „Извинявам се на всички за причинените неудобства, но винаги е така. Няма как безконфликтно да тече изграждането на нова инфраструктура и да не се променя живота на хората“, заяви Томислав Дончев. По думите му ангажиментът на Агенция „Пътна инфраструктура“ е да възстанови пътищата в квартала след приключването на строителството на обходния път. Дори и сега да се ремонтират разрушени пътища, няма смисъл, защото по тях ще продължи да се движи тежка техника, допълни Дончев.

Вижте видеорепортажа по Нова телевизия тук:


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.