Шипченски проход © БНР

Тежкотоварен камион се преобърна и затвори прохода „Шипка“ от обяд

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Проходът „Шипка“ е временно затворен от обяд поради изтегляне на катастрофирал автомобил, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Тежкотоварен камион, превозващ мляко, е излязъл от пътя и се преобърнал, разказват от Нова телевизия. Катастрофата е станала тази сутрин на участък с концентрация на пътни произшествия и ограничение на скоростта за движение. Пътят в сутрешните часове е бил проходим при зимни условия. Натрупалият нов сняг на върха е близо 15 см. Движението през прохода бе регулирано от полиция повече от три часа, докато протичаше операцията по изваждането на камиона.

Кой е обходният маршрут?

Обходният маршрут е през  гр. Шипка – път III-5601 – Дунавци – път I-6 посока Казанлък – Гурково – Проход на Републиката. Товарните автомобили изчакват на гр. Шипка, уточняват от АПИ.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.