Кампанията DMS VARNA ще подпомогне и пострадалите в област Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Дарителска кампания DMS VARNAСредствата от спешната дарителска кампания DMS VARNA ще бъдат използвани и за възстановяването на пострадали от наводненията населени места и в област Габрово. Това заявиха по телефона пред Gabrovo Daily организаторите на  кампанията от Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България“.

Всеки може да се включи, като изпрати смс с текст на латиница DMS VARNA на номер 17 777 (за абонати на GLOBUL, VIVACOM и Mtel). За абонати по договор с GLOBUL, VIVACOM и Mtel цената на 1 sms е 1 лв. За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

В областта най-големи щети от наводненията бяха причинени в град Дряново и село Царева ливада. В 18:12 часа на 19 юни на територията на община Дряново бе обявено бедствено положение, което беше отменено в 16:45 ч. днес по информация от Община Дряново.

На 19 юни река Дряновска излезе от коритото си и заля част от с. Царева ливада. Асфалтовата настилка в самото село е разбита и е частично непроходима за движение на МПС. Малко по-късно реката заля и град Дряново. Наводнени са 50 къщи в града, складови помещения на фирма „Боряна Груп”, предприятия – фирма „Чех” – с. Соколово, „Юропиън хаус оф бест”, бивша сграда на фирма „Кольо Фичето”, Спортна зала, хотел „Каса Волей”. Стадионите в гр. Дряново и с. Царева ливада са заляти.

Наводнена е ж.п. гара Дряново, участъка Дряново – с. Царева ливада е непроходим, пътниците се извозват по съответните направление с организиран транспорт. Активизирано е свлачище по третокласен път Дряново – Трявна, в района на с. Бочуковци, което е разчистено. Разрушен е моста преди с. Искра. В района на Дряновския манастир са активизирани свлачища.

В края на работния 20 юни обстановката в засегнатите райони е нормализирана. Продължават дейностите по почистване на улици и площади, разчистването на наносите и свлачищата. Пътните артерии са частично проходими. Старият път за Дряновския манастир, пътя за с. Искра, за хижата на Дряновския манастир са затворени.

За дарения от чужбина е открита дарителска банкова сметка:
IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк
Адрес: София, пл. „Св. Неделя“ № 7
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014

В банковата сметка може да се получават дарения и от чужбина, като те няма да бъдат таксувани с входящи такси!


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.