Четири медицински центрове в област Габрово ще лекуват пациенти с COVID-19

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Четири лечебни заведения в област Габрово разкриха специализирани кабинети за лечение на пациенти, диагностицирани с COVID-19, съобщават от Регионалната здравно-осигурителна каса (РЗОК) в Габрово. Това са ДКЦ-1 Габрово, ДКЦ „Здраве“ – Севлиево, Медицински център-1 Севлиево и МЦ „Д-р Теодоси Витанов“ – Трявна.

В тези специализирани кабинети ще се преглеждат и лекуват пациенти с потвърден COVID-19, с лека или лека към средна степен на тежест на заболяването. Ще се приемат както пациенти, насочени с направление, така и самонасочили се. Това не влияе на вида и обема медицинска помощ, която могат да получат. Прегледите по този ред се извършват в период до 10 календарни дни от доказване на заболяването. Могат да се направят до два прегледа, в които са включени измерване на кислородна сатурация и ЕКГ. Ако лекарят прецени, че е необходимо, може да назначи с направление за медико-диагностична дейност кръвни изследвания; рентгенография на гръден кош и бял дроб; микробиологично изследване.

Лекуващият лекар, също по преценка, може да предпише лекарствени продукти за домашно лечение, подходящи за състоянието на пациента. В Позитивния лекарствен списък фигурират 18 лекарства за профилактика или предотвратяване на усложненията на КОВИД-19, заплащани от НЗОК. Те могат да бъдат изписвани на здравноосигурените пациенти от лекарите специалисти, които са включени в графика за работа на специализираните кабинети на лечебните заведения. Предписанието се прави на електронна рецепта.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.