9 медицински центрове в област Габрово имат COVID зони към момента

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

9 лечебни заведения в област Габрово имат разкрити COVID зони към момента, съобщават от РЗОК Габрово. Медицинските центрове имат сключени допълнителни споразумения с Районната здравноосигурителна каса в Габрово за диагностика, лечение и проследяване на пациенти с COVID-19.

Четири от тях са в Габрово – ДКЦ -1 – Габрово, Болничен медицински център, Медицински център „Св. Иван Рилски“ и медицински център „Апогей“. Специализираният кабинет в „Апогей“ ще започне да приема пациенти от 1 март.

Медицинските центрове в Севлиево с „Ковид зони“ също са четири – Медицински център-1-Севлиево, Медицински център „Хипокрена“, Медицински център „Св. Иван Рилски“ и Диагностично-консултативен център „Здраве“.

Едно е лечебното заведение с „ковид зона“ в Трявна – Медицински център „Д-р Теодоси Витанов“.

Лечебните заведения в община Дряново не са пожелали да сключат такъв договор.

Наличните в РЗОК данни от отчетите на лечебните заведения показват, че за последното тримесечие на предходната година, за област Габрово са отчетени 3 278 прегледа на пациенти във функциониращите „Ковид зони“. По градове те са: 1 827 в Габрово, 1219 в Севлиево и 232 в Трявна.

Екипите в тези зони приемат пациенти, насочени от ОПЛ и самонасочили се, със съмнения или диагностицирани с COVID-19, в рамките на предварително обявено работно време. На пациентите с доказана диагноза COVID-19, по преценка на лекуващия лекар, могат да се назначават изследвания: ПКК, CRP, ALAT, креатинин, фибриноген; рентгенография на гръден кош и бял дроб; микробиологично изследване на гърлен секрет, носен секрет, храчка. Прегледите по този ред се извършват в период до 10 календарни дни от доказване на заболяването. Могат да се направят до два прегледа.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.