Още три медицински центрове в област Габрово ще лекуват пациенти с COVID-19

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Още три  лечебни заведения в област Габрово откриват специализирани кабинети за диагностика, лечение и проследяване на пациенти с COVID-19, съобщават от РЗОК. Това са Болничен медицински център в Габрово, Медицински център „Свети Иван Рилски“ – Габрово и медицински център „Хипокрена“ – Севлиево.

В края на септември от здравната каса обявиха първите лечебни заведения от областта със специализирани кабинети за COVID-19 – ДКЦ-1-Габрово, ДКЦ „Здраве“ – Севлиево, Медицински център-1-Севлиево и МЦ „Д-р Теодоси Витанов“  – Трявна. Сега в област Габрово вече има седем специализирани кабинети.

В тези кабинети ще се преглеждат и лекуват пациенти с лека или лека към средна тежест на заболяването, които не се нуждаят от болнично лечение. Ще се приемат както пациенти, насочени с направление, така и самонасочили се. Прегледите ще се извършват в период до 10 календарни дни от доказване на заболяването. Лекарите-специалисти, работещи в тях, ще преглеждат пациентите и ако преценят, че е необходимо, ще могат да им назначават различни видове изследвания и да им предписват лекарства за домашно лечение. В Позитивния лекарствен списък фигурират 18 лекарства за профилактика или предотвратяване на усложненията на КОВИД-19, заплащани от НЗОК.

На общопрактикуващите лекари в областта е предоставена информация за разкритите кабинети в тези лечебни заведения.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.