Как ще отбележат Йордановден (Богоявление) в Трявна и Дряново

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

С ритуал по хвърляне на кръста ще бъде отбелязан празникът Богоявление (Йордановден) в Трявна и Дряново.

Ритуалът по хвърляне на Светия кръст в Трявна ще бъде в р. Тревненска, от железния мост до парка зад Народно читалище „Пенчо Славейков 1871“. Ритуалът ще започне точно в 11:00 ч. на 6 януари. По традиция ще бъдат отслужени сутрешни богослужения във всички храмове и празничен водосвет за здраве.

Предвид продължаващите действащи противоепидемични мерки срещу разпространението от Covid-19 в страната, Община Трявна призовава всички граждани да избягват масово струпване и да спазват физическа дистанция помежду си.

На Йордановден в Трявна. Снимка: Община Трявна

С водосвет и ритуал по хвърляне на кръста ще бъде отбелязан празникът Богоявление и в Дряново
Сутринта на 6 януари ще бъде отслужена Света литургия в църквите „Св. Никола“ и „Въведение Богородично“. Богослужението и в двата храма ще започне в 9:00 часа.

Великият водосвет ще бъде отслужен в 11:00 часа при каменния мост на Колю Фичето, след което кръстът ще бъде хвърлен във водите на река Дряновска.

На Йордановден в Дряново. Снимка: Община Дряново

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.