Даниел Димитров извади кръста на Йордановден в реката в ЕМО "Етър" © ЕМО Етър

„Етър“-а спази традицията на Йордановден

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Даниел Димитров извади кръста на Йордановден в реката в ЕМО "Етър" © ЕМО Етър
Даниел Димитров извади кръста на Йордановден в реката в ЕМО „Етър“ © ЕМО Етър

Трима младежи се хвърлиха да извадят кръста от водите на река Сивек в Етнографския музей на открито „Етър“ – Габрово. Късметлията, който извади кръста тази година, беше Даниел Димитров от Габрово, съобщават от музея.

Даниел Димитров за първи път участва в ритуала по изваждане на кръста от вода на Йордановден. Младежът сподели, че е взел решението си в последния момент. „Дойдох да снимам, нося си дори фотоапарата. Всичко стана случайно, просто реших да се включа.”

На 6 януари – Йордановден, църквата в музей „Етър” отбелязва своя храмов празник. В храма се отслужи света литургия.

КОЙ ИЗВАДИ КРЪСТА В ГАБРОВО ВИЖТЕ ТУК:

Снежно Габрово отпразнува Йордановден (СНИМКИ 2019)


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.