Протест на площад "Възраждане" в Габрово, 11.04.2019. Снимка: Тихомир Стоянов, "Нарушителите в Габрово"

Община Габрово: Исканията на протестиращите в Габрово вече са в парламента

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Протест на площад "Възраждане" в Габрово, 11.04.2019. Снимка: Тихомир Стоянов, "Нарушителите в Габрово"
Протест на площад „Възраждане“ в Габрово, 11.04.2019. Снимка: Тихомир Стоянов, „Нарушителите в Габрово“

Исканията на протестиращите в Габрово за законодателни промени вече са в ресорните комисии на 44-то Народно събрание. Това съобщиха днес от Община Габрово.

Дирекция „Парламентарна канцелария“ е информирала кмета на Габрово Таня Христова, че подписката на протестиращите граждани, адресирана до Народното събрание, е предоставена на няколко от парламентарните комисии – по правни въпроси, по образование и наука, по здравеопазване, по вътрешна сигурност и обществен ред, труда, социалната и демографската политика.

Исканията, подкрепени с подписите на 2 532 граждани, бяха предадени на Таня Христова на 22 април 2019 г. и своевременно адресирани по компетентност до органите на държавната власт, включително до Националното сдружение на общините в Република България.

ОБЗОР НА ПРОТЕСТИТЕ В ГАБРОВО:

Нощта на протеста в Габрово – 10 април 2019 г. (ОБЗОР и ВИДЕО)

Втора вечер на протест в Габрово, сблъсък между граждани и силите на реда (ВИДЕО)

Ден 3 на протеста в Габрово: Жандармерията свали каски и щитове (СНИМКИ и ВИДЕО)

2000 души в Габрово излязоха на най-масовия до момента протест (СНИМКИ и ОБЗОР)

Ден 5 на протеста в Габрово, протестиращи се срещнаха с кмета Таня Христова


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.