ИПИ: Габрово сред областите с най-добро здравеопазване у нас

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габрово е сред областите с най-добро здравеопазване в страната през 2019 г. Данните са от изследването „Регионални профили: показатели за развитие“ на Института за пазарна икономика, което беше представено преди броени дни.

Почти цялото население на областта е здравноосигурено – 97,5% при 88,8% в страната. Относителният брой на лекарите е по-висок от средния за страната – както по отношение на общопрактикуващите лекари, така и на специалистите.

Сравнително ограничена остава обаче легловата болнична база. Местните многопрофилни болници разполагат с 464 легла на 100 хил. души от населението при 550 легла на 100 хил. души в страната.

Детската смъртност е областта е сведена до 0‰, което е факт единствено в тази област. Преминалите за лечение в многопрофилните болници в областта са 199 на 1000 души при 254 на 1000 души в страната.

С пълния текст на анализа за област Габрово може да се запознаете в сайта на „Регионални профили: показатели за развитие“ на Института за пазарна икономика ТУК.

ОЩЕ ОТ ИЗСЛЕДВАНЕТО „РЕГИОНАЛНИ ПРОФИЛИ“

ИПИ: Застаряването продължава. Повече хора напускат област Габрово, по-малко се заселват

ИПИ: Габрово е сред най-силно индустриалните области у нас преди пандемията


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.