Интензивните валежи нанесоха нови щети в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

100Интензивните валежи, паднали на територията на община Габрово на 8 срещу 9 юни, нанесоха нови щети. Високите води, влачещи корени, храсти, пръст и камъни, затлачиха отново дерета и водостоци в района на кв. Гачевци. Наводнени бяха приземни етажи на къщи и селскостопански имоти. 

Непроходима в участък от около 20 метра, поради пропадане на пътното платно, е ул. „Малина“ в Габрово. Участъкът е затворен за движение на превозни средства и пешеходци. За живеещите на улицата съществува обходна пътна връзка. Водните маси формираха препятствия от наноси по протежение на голяма част от ул. „Никола Войновски“.

Регистрирани са и нови пропадания и затрупвания на пътни участници – в района на кметство Трънито и кметство Думници. Екипи, ангажирани от Община Габрово почистват засегнатите участъци.

Източник: в. „100 вести“, 10 юни 2014 г., „Интензивните валежи през последното денонощие нанесоха нови щети в Габрово”

100vesti-about


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.