Габрово дарява имота на новия православен храм на Великотърновска епархия

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Поземленият имот, върху който се намира православният храм „Св. Св. Онуфрий, Дамаскин и всех мучеников Габровских“ на бул. „Могильов“ в Габрово, да бъде дарен на Великотърновска епархия. Това решение взе Общински съвет Габрово по предложение на местната администрация.

През 2016 г. Община Габрово учреди върху имота безвъзмездно безсрочно право на строеж в полза на Архиерейско наместничество – Габрово, с принадлежност към Великотърновска епархия, за изграждане на нов православен храм.

Пазарната цена на имота е 92 670 лв. В договора зa дарение ще бъде включена клауза, с която да се регламентира ползването на паркингите в непосредствена близост с църквата, което да бъде общодостъпно и безвъзмездно.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.