Не изхвърляйте пепелта от печките си в пластмасовите контейнери, вижте резултата

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Зачестяват случаите на изгорели пластмасови съдове за смет в Габрово, алармират от местната администрация. Вече са общо 8 от началото на октомври миналата година.

От Община Габрово напомнят, че пепелта от печки и камини е нужно да бъде изхвърляна само в предназначените за тази цел метални кофи. Уверете се и че в нея няма тлеещи въглени. Металните съдове за пепел също са разположени на контейнерните площадки и се обслужват от специален камион по утвърден график.

Жълтите контейнери са предназначени само за изхвърляне на хартия, пластмаса, метал и стъкло. Зелените контейнери са предназначени само за стъкло. Кафявите контейнери са за биоотпадъците.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.