Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юни

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юни. Възможно е при необходимост извънредната обстановка да бъде удължена още. Това обяви по-рано тази сутрин премиерът Бойко Борисов.

По думите на Борисов удължаването не трябва да става причина за притеснение или паника. Важно е гражданите да спазват противоепидемичните мерки.

Припомняме, че на 13 март у нас беше обявено извънредно положение, което продължи до 13 май. От следващия ден беше обявена извънредна епидемична обстановка, която трябваше да продължи до 14 юни 2020 г.

През последните 24 часа у нас за коронавирусна инфекция са изследвани 1777 проби. 79 от тях са с положителен резултат. Потвърдените в България случаи на новия коронавирус към момента са общо 2889, от които активни са 1099. Излекуваните лица са 1623, от които 36 са регистрирани през изминалото денонощие, съобщават от Министерство на здравеопазването.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.