Зоните за платено паркиране в Габрово ще заработят 14 дни след края на извънредното положение

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Зоните за платено паркиране в Габрово ще заработят 14 дни след отмяната на извънредното положение, съобщават от Община Габрово.

Платените зони ще работят от 9:00 часа до 17:00 часа в дните от понеделник до петък, с изключение на официалните празници.

Хартиените талони за различните видове абонаменти и кратковременно паркиране се заменят с електронни. Таксуването за 1 час в зона ще струва 1 лв. плюс стойността на SMS-а.

Осем района за платено и безплатно паркиране в Габрово

Общински съвет Габрово определи осем района за платено и безплатно паркиране в града. Районите са територии за платено и безплатно паркиране, в които, според адреса си, собствениците на пътно превозно средство /ППС/ с платен абонамент „Локално преференциално паркиране“ могат да спират на регламентираните платени паркоместа.

Паркоместата в зони за платено паркиране, разположени в улици и улични уширения, представляващи граници между два съседни района, ще мога да се ползват при еднакви условия от живущите и в двата района.

Паркоместа от зони за платено паркиране, граничещи /прилежащи/ с жилищни имоти, непопадащи в зони за платено паркиране, ще могат се ползват от живущите в тези имоти по реда на правото на Локално преференциално платено паркиране.

Информационното приложение на районите за платено паркиране и зоните в тях можете да видите тук.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.