До 20 см сняг в Габровско (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 12 януари 2021)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снежната покривка в централна градска част на Габрово е около 12 см, а във високите части на общината до 20 см. Времето в Габрово е облачно със снеговалеж, температурата на въздуха е 0 °C, а влажността – 95%. Такава е зимната обстановка в Габрово към 7:30 ч. на 12 януари 2021 г. по данни на Община Габрово.

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Припомняме, че за днес има обявен жълт код за образуване на поледици.

Пътна обстановка

На прохода Шипка температурата е – 1 °C, вали сняг. Пътната настилка е обработена, снежната покривка е около 20 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Снежната покривка там е 20 см, температурата е – 1 °C, има умерен снеговалеж.

Транспорт и обществени услуги

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт имат затруднения и се движат със закъснение.

Няма населени места без електроснабдяване.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогноза за времето

Според прогнозата за времето днес валежите ще отслабват. Ще продължи да нахлува студен въздух и на места в западните райони ще има условия за заледявания и поледици. Температурите ще се понижават, в повечето райони максималните ще са между 1° и 6°, по-високи – в източните райони от страната.

Снежно Габрово. Снимка: Христо Божков, „Видяно и Преживяно в Габрово“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.