Шипка в навечерието на Националния празник 3 март © Община Габрово

60 см сняг на Шипка, въпреки лошото време подготовката за 3 март тече

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снежната покривка на Шипка е 60 см, а измерената температура на 1 март сутринта е – 7 °C. Шипченският проход е проходим при зимни условия, времето е облачно, посочват от Община Габрово.

Тържествата на Шипка на Националния празник 3 март тази година се организират от Община Казанлък. Подготовката за празника продължава, въпреки лошите метеорологични условия. На сайта на Община Казанлък е публикувано следното съобщение за организиран транспорт до Паметника на свободата на Шипка: „Предвид големия интерес от цялата страна към посещенията на връх Шипка и Паметника на свободата навръх Деня на освобождението на България, Община Казанлък организира предварително записване на желаещите жители и гости на града за организирания транспорт с автобуси от Казанлък към върха.“

Автобусите от площад „Възраждане“ в Габрово за тържествата на Шипка ще тръгнат в 8:00 ч. на 3 март, а в обратна посока – от 13:00 ч. Цената на билета в двете посоки е 6 лв.

Ограничение за транзитно преминаващите през Шипка

Както обикновено на 3 март, движението на транзитно преминаващите МПС по главен път Габрово-Шипка-Казанлък и обратно е ограничено за периода от 20:00 ч. на 2 март 2022 г. до 18:00 ч. на 3 март 2022 г. Как ще бъде организирано движението за гостите на тържествата на Шипка четете в статията на Габрово Daily тук.

Бележка на редакцията: Снимката в статията е илюстративна и не отразява актуалната метеорологична ситуация на Шипка.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.