Рачо Ковача в Габрово през зимата

Проходът Шипка и пътищата в Габрово са проходими при зимни условия

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Рачо Ковача в Габрово през зиматаПроходът Шипка е  проходим при зимни условия, съобщават от общинската администрация. Пътната настилка се почиства и опесъчава. Температурата на въздуха е минус 7° С, височината на снежната покривка – 15 см.   Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС с общо тегло над 12 тона. Пътят за  Узана също се обработва. В района времето е с висока разкъсана облачност, вали слаб сняг. Видимостта е добра. Температурата на въздуха  е минус 7°С, височината на снежната покривка е 15см. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново се почистват и опесъчават,  проходими при са при зимни условия. За почистване на пътната мрежа в градската част, както и на общинската пътна мрежа, работи цялата налична техника на ОП „Благоустрояване” и на „Пътни строежи“ЕООД.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии. Топлофикация Габрово” ЕАД , Хлебозавод „Габрово”, „Енерго-Про” АД  и ВиК  Габрово изпълняват нормално своите задължения.

Днес времето в община Габрово е с висока, разкъсана облачност. Височината на снежната покривка достига 4-5 см. Температурата на въздуха измерена в централна градска част от общинската МТО станция е минус 1,2°С . Влажността на въздуха е 88 %.

Днес ще преобладава разкъсана облачност, очаква се слаб снеговалеж. Вятърът е умерен. Максималните температури за региона между 0 и 1°С, като ще продължи да нахлува по-студен въздух. Радиационният фон измерен тази сутрин е 0,020 мр./час и е нормален, естествен фон за община Габрово.

При възникване на кризисна ситуация, можете да потърсите помощ на тел.112=

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.