Мечето от градската градина в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов

Жълтият код за студено време падна (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 9 януари 2019 г.)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Мечето от градската градина в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов
Мечето от градската градина в Габрово © Фотограф: Стоян Братованов

Времето в Габрово е ясно и слънчево, температурата на въздуха е минус 6 градуса, а влажността – 88%. Пътищата в община Габрово са проходими при зимни условия, няма наложени ограничения.

Отпадна и жълтият код за студено време от предишните два дни. Вижте подробности за зимната обстановка в Габрово на 9 януари 2019 г. по данни от Община Габрово.

Пътна обстановка

На прохода Шипка температурата е минус 11 градуса, пътят е почистен и обработен, снежната покривка е 60 см. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана също е почистен,  снежната покривка там е около 70-80 см., температурата е минус 8 градуса. Днес ще работят само малките писти.

Снегопочистване

ОП „Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Обществени услуги

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Всички деца, подлежащи на задължителен учебен процес, са превозени до училищата.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.