Първи сняг в Габрово

Силен вятър и снегонавявания в Габрово и Габровско (ЗИМНА ОБСТАНОВКА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Навявания затрудняват движението по високите части на община Габрово. В града снежната покривка е 5-6 см, по високото – над 20 см на места. Такава е зимната обстановка на 8 февруари 2022 г. по данни на Община Габрово.

Пътни условия и снегопочистване

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, но поради силния вятър и снеговалежа видимостта е намалена. Главните улици в града се почистват и обработват, както и пътищата към населените места в общината.

Обществени услуги

Поради навяванията, част от извънградските линии на общински пътнически транспорт се движат с известно закъснение, градските линии се изпълняват. Няма населени места с нарушено електроподаване. На дежурните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали.

Жълт код за силен вятър

Жълт код за силен северозападен вятър е обявен за област Габрово на 8 февруари 2022 г. Ще има пориви до 20-25 m/s, сочи прогнозата на НИМХ.

Призовават се водачите да избягват дългите пътувания или, ако това е наложително, да бъдат добре подготвени за зимни условия.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.