Каква е зимната обстановка в Габрово след първия паднал сняг

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Няма подадени сигнали за непочистени улици или паднали дървета в община Габрово, съобщават от местната общинска администрация. Днес, на Андреевден, както и се очакваше според прогнозата, заваля първия сняг. Ето и още актуални данни за зимната обстановка по информация от Община Габрово:

14 машини на ОП „Благоустрояване“ снегопочистват града и обработват улиците срещу заледяване. Пътищата към селата са проходими и се обработват от фирма „Димас“. КК „Узана“ е достъпен. Машини на Областно пътно управление почистват пътя към и на връх Шипка. Общински пътнически транспорт изпълнява към момента всички свои курсове в града и към селата.

От Община Габрово напомням на водачите да използват автомобилите си само ако са подготвени за зимата и да шофират със скорост, съобразена с пътните и метеорологични условия обстановка. Собствениците на търговски обекти следва да организират почистването на тротоарите пред своите офиси и магазини.

Очаква се в късния следобед днес валежите от северозапад ще спрат, а по-късно и облачността ще се разкъса. Снеговалежите ще отслабват и до сутринта в повечето райони ще спрат, но заради силния вятър остават условията за снегонавявания.

Изображение: Площад „Възраждане“, Габрово. Фотограф: Христо Божков. Източник: „Видяно и Преживяно в Габрово“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.