Зимна обстановка в Габрово

Намалена видимост на Шипка, снегонавявания затрудняват движението в Габровско (ЗИМНА ОБСТАНОВКА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Навявания затрудняват движението по високите части на община Габрово. В града снежната покривка е 18-20 см, по високите квартали – 35-40 см. Такава е зимната обстановка на 28 февруари 2022 г. сутринта по данни на Община Габрово.

Пътна обстановка

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, но поради силния вятър и снеговалежа видимостта е намалена.

Главните улици в града се почистват и обработват, както и пътищата към населените места в община Габрово. Приоритетно се работи по линиите на транспорта, подходи за лечебни заведения, детски градини и училища.

Обществен транспорт и електрозахранване

Градските линии и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват. Без електроподаване е с. Трънито, екипи работят по отстраняване на аварията.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали.

Призовават се водачите да избягват дългите пътувания или, ако това е наложително, да бъдат добре подготвени за зимни условия.

Жълт код за област Габрово

За днес е в сила жълт код за силен вятър и снеговалеж в област Габрово според прогнозата на НИМХ. Повече може да прочетете в статията на Габрово Daily тук.

Бележка на редакцията. Снимката е илюстративна и не отразява моментното състояние на зимната обстановка в Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.