Зимна обстановка в Габрово

Каква е зимната обстановка в Габрово при втория сняг този сезон?

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Зимна обстановка в Габрово
Зимна обстановка в Габрово. Снимката е илюстративна © Община Габрово

Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е – 1 °C, а влажността – 94%. Такава е зимната обстановка в Габрово на 28 ноември сутринта по информация от Община Габрово.

Жълт код за снеговалеж и навявания е обявен за днес в област Габрово. За 29 ноември е обявен жълт код за ниски температури.

Пътна обстановка и снегопочистване

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата в областта са проходими при зимни условия.

ОП „Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Предстои почистване на пътя към курортен комплекс Узана, снежната покривка там е 10-12 см, температурата е – 2 °C.

Обществен транспорт и услуги

Автобусите по градските и междуградски автобусни линии са в движение и всички линии се изпълняват.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.