„Леденото кралство“: до – 22 °C измерени в Габрово днес

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ледени температурни стойности са измерени тази сутрин. Температурата в Габрово е – 16 °C, а на места е достигнала дори до – 22 °C. На Шипка е измерена температура – 15 °C. Подробности за зимната обстановка на 25 януари 2022 г. се съобщават от Община Габрово.

Снегопочистване

Снежната покривка е 20-22 см, по високите части на общината – 30-35 см.

Проходът Шипка, както и републиканските пътища са почистени и обработени. В града улиците също са почистени. Днес ще се обработват труднодостъпни места, тротоари, стълбища, автобусни спирки.

Пътищата към населените места са почистени, продължава обработването на улиците в селата.

Дом на културата „Емануил Манолов“ Габрово. Снимка: Борислав Братованов, „Видяно и Преживяно в Габрово“

Обществени услуги

Общински пътнически транспорт изпълнява вътрешните и междуградските линии. Няма населени места без електроподаване.

На спешните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали.

Поради ниските температури от Община Габрово призовават гражданите да бъдат изключително внимателни при придвижването си.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.