НИМХ: Днес ще е леден ден (ЗИМНА ОБСТАНОВКА в Габрово)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

25 см е снежната покривка по високите части в Габровско, а в Габрово е 10-12 см, температурата е – 7 °C. Подробности за зимната обстановка в Габрово на 24 януари 2022 г. съобщават от Община Габрово.

За днес остава в сила предупредителен жълт код за отрицателни дневни температури, сочи прогнозата на НИМХ.

Снегопочистване и пътна обстановка

На Шипка снежната покривка е 13 см, вали слабо. Температурата на върха е – 12 °C, настилката е мокра и обработена, проходима при зимни условия.

Почистват се и се обработват улиците, стълбища, автобусни спирки, тротоари в Габрово. Приоритетно се почистват маршрутите на обществения транспорт, подходи към лечебни заведения, училища, детски градини и ясли.

Зима в Габрово. Ул. „Радецка“. Снимка: Христо Божков, „Видяно и Преживяно в Габрово“

Пътищата към населените места в общината и от републиканската пътна мрежа също се почистват и обработват.

Обществени услуги

Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват, част от тях с известно закъснение. Няма населени места с нарушено електроподаване.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.