42 снегорини и трактори почистват в област Габрово (ЗИМНА ОБСТАНОВКА)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

На прохода Шипка температурата е -6 °C, има снеговалеж със средна интензивност и силен вятър. Снегорини и трактори обработват пътя, проходим е при зимни условия.

Снежната покривка на Шипка e 16-18 см. В Габрово температурата е 0 °C, снежната покривка по високите част на общината е 12-15 см, а в града е 7-8 см.

Снегопочистване

Пътищата от републиканската пътна мрежа в област Габрово са почистени и опесъчени. На терен в областта са 42 машини.

В град Габрово се почистват и обработват приоритетно подходите за лечебните заведения, детски градини и училища, маршрути на градския транспорт. Пътищата към населените места в общината също се почистват и опесъчават.

Обществени услуги

Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Зимна обстановка на Шипка. Снимка: Областно пътно управление Габрово

От ОПУ Габрово апелират водачите на превозни средства да се движат с повишено внимание и да тръгват на път, подготвени за зимни условия.

Бележка на редакцията. В статията е използвана информация от Областно пътно управление и Община Габрово


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.