10-15 см сняг на Узана, подходящо е за ски (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 16 януари 2018)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Времето в Габрово е с разкъсана облачност, ясно и студено, духа слаб южен вятър. Височината на снежната покривка в централната градска част е 4-5 см. Температурата на въздуха е минус 5 градуса, а влажността – 90%. Такава е зимната обстановка към 8:30 ч. на 16 януари 2018 г. по информация на Община Габрово.

Пътна обстановка и снегопочистване

ОП „Благоустрояване“ обработва градската пътна мрежа, фирма „Димас“ почиства пътните участъци към селата.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, височината на снежната покривка е 5 см, температурата – минус 8 градуса. Пътното платно е обработено, почистено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътищата за Севлиево, Трявна, Дряново са  почистени, проходими при зимни условия.

Снежната покривка в курортен комплекс Узана е 10-15 см, минус 2 градуса, времето е облачно, вали слаб сняг и духа лек вятър. Видимостта е добра, пътят е проходим при зимни условия. Малките писти работят.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия. Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища са транспортирани до училищата и водят нормален учебен процес.

Прогноза за времето

Днес още преди обяд валежите ще спрат и облачността временно ще се разкъса. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще бъдат между минус 1° и 2°, преди обед минус 5 °, сочи прогнозата на Метеорологична станция Габрово.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.