Снегопочистване в Габрово © Община Габрово

Опесъчават улиците и извозват снега в Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снегопочистване в Габрово © Община Габрово
Снегопочистване в Габрово © Община Габрово

Опесъчава се градската улична мрежа в Габрово. Усилията в  почивните дни бяха насочени към извозване на снежни маси от натоварени пътни артерии в града. Прочетете още информация за актуалната зимна обстановка в Габрово на 16 януари 2017 г. от местната общинска администрация.

Снегопочистване

Общинската пътна мрежа се почиства и опесъчава от фирма „Димас“. Снегопочистването на пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново и Люляци се извършва от машини на Областно Пътно управление.

Тази сутрин всички ученици от населените места, в които няма училища са транспортирани.

Пътна обстановка

Пътят към Узана е почистен и опесъчен, всички ски писти работят. Движението на автомобилите в това направление е препоръчително да бъде с вериги.

Движението през проход „Шипка“ се осъществява при зимни условия, при забрана за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона.

Обществен транспорт

Общински пътнически транспорт обслужва вътрешните градски, междуградските и междуселищните линии.

Актуална информация за обслужването на вътрешноградските линии може да бъде получена на телефон 066 80 69 49, в интервала от 04:00 до 22:00 часа, а за междуселищните и междуградските линии – на телефон 066 80 55 66, в интервала от 06:00 до 20:00 часа.

До момента на телефоните на Общински съвет по сигурност не са получени сигнали за бедстващи хора. В критична ситуация гражданите могат да потърсят помощ на тел. 112.

Внимание:

Във връзка повишаването на дневните температури и очакваното снеготопене, Община Габрово апелира гражданите да бъдат особено внимателни при преминаване в близост до фасади на сгради, с натрупвания от снежни маси по покривите.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.