Първи сняг в Габрово

15 часа вали, но снегът в Габровско е до 10 см

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Повече от 15 часа продължава снеговалежът в Габрово, като снежната покривка в града е 5-7 см, а по високите части – 10 см. На Шипка и Узана снегът достига 15 см. Повече за актуалната зимна обстановка към 13:00 ч. на 11 януари 2022 г. съобщават от Община Габрово.

На дежурните телефони на Община Габрово няма получени тревожни сигнали.

Снегопочистване

Проходът Шипка се почиства непрекъснато, проходим е при зимни условия. Температурата е – 4 °C, видимостта е намалена. На върха духа силен вятър, който е предпоставка за образуване на навявания.

Вътрешните улици към базите в месността Узана се почистват. В Габрово главните улици, подходите към лечебните заведения, градини, училища и др. са почистени и обработени, влиза се поетапно в малките улици.

Градските и извънградските линии на Общински пътнически транспорт се изпълняват. Пътищата към населените места в общината се почистват и обработват. Няма населени места с нарушено електроподаване.

Препоръки при по-голямо застудяване

Предвид отрицателните температури и предстоящото по-голямо застудяване, от Община Габрово призовават гражданите да бъдат изключително внимателни при придвижването си – както шофьорите, така и пешеходците.

Заради неблагоприятната метеорологична обстановка в цялата страна е препоръчително да се избягват дългите пътувания или, ако е наложително, автомобилите и водачите да са добре подготвени за зимата.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.