Габрово през зимата

ДНЕС: Нов сняг и жълт код за Габрово (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 18 декември 2018)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Габрово през зимата
Габрово през зимата © Община Габрово

Жълт код за снеговалеж е обявен и за днес за област Габрово. Очаква се нова снежна покривка от 5-10 см според прогнозата на НИМХ. Времето в Габрово е облачно, вали слаб сняг, температурата на въздуха е минус 1 градус, а влажността – 94%.

Вижте още подробности за зимната обстановка в Габрово по данни на Община Габрово.

Пътна обстановка и снегопочистване

Проходът Шипка е проходим при зимни условия, пътното платно е почистено и опесъчено. Снежната покривка на върха е 15 см, температурата – минус 7 градуса. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Снежната покривка в курортен комплекс Узана е 15 см, температурата е минус 6 градуса, пътят е почистен.

Пътищата в областта са проходими при зимни условия.

ОП“Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Обществени услуги

Всички ученици, подлежащи на транспортиране до учебните заведения, са започнали нормално учебния процес.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Градските и междуградски автобусни линии са покрити.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.