Пазете се от ледени висулки (ЗИМНА ОБСТАНОВКА в Габрово на 14 януари 2021)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снежната покривка в централната градска част на Габрово е около 15 см, във високите части на общината до 35 см.

Времето в Габрово е облачно със слаб снеговалеж, температурата на въздуха е – 4°C, а влажността – 89%. Такава е зимната обстановка в Габрово към 7:30 ч. на 14 януари 2021 г. по данни на Община Габрово.

Снегопочистване

Пътищата в общината са почистени и се обработват. Пътните настилки в областта са почистени и опесъчени, проходими при зимни условия. ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Пътна обстановка

На прохода Шипка температурата е -7°C. Пътната настилка е обработена, снежната покривка е около 40 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Снежната покривка там е 40 см, температурата е – 7°C.

Обществени услуги и транспорт

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Няма населени места без електроснабдяване.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Пазете се от ледени висулки

Налице са предпоставки за образуване на ледени висулки по покривните конструкции на сградите.

Бъдете внимателни при движение покрай сгради с опасно надвиснал сняг и висулки и при възможност ги избягвайте.

Водачите на автомобили, преди да паркират, е необходимо да се уверят, че няма опасност от падане на ледени късове.

Скулптура на лъв на мост „Игото“. Снимка: Борислав Братованов, „Видяно и Преживяно в Габрово“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.