Мъгла на Узана, 40 см сняг в планината (ЗИМНА ОБСТАНОВКА на 13 януари 2021)

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снежната покривка в централна градска част на Габрово е около 17 см, а във високите части на общината – до 35 см. Времето в Габрово е облачно със слаб снеговалеж, температурата на въздуха е 0 градуса, а влажността – 95%. Такава е зимната обстановка в Габрово към 7:30 ч. на 13 януари 2021 г. по данни на Община Габрово.

Снегопочистване

ОП “Благоустрояване“ почиства градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата.

Пътищата в общината сe почистват и обработват. Продължава почистването на второстепенни улици, уширяване на кръстовища и почистване на джобовете на спирките.

Пътните настилки в областта са почистени и се опесъчават, проходими при зимни условия.

Пътна обстановка

На прохода Шипка температурата е – 5 °C, вали сняг. Пътната настилка е обработена, снежната покривка е около 40 см. В сила е забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Пътят към курортен комплекс Узана е обработен, проходим при зимни условия. Снежната покривка там е 40 см, температурата е – 5 °C, мъгла с видимост 50м.

Обществени услуги

Градските и междуградски автобусни линии на Общински пътнически транспорт са покрити.

Няма населени места без електроснабдяване.

Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогнозата за времето

Днес облачността над страната ще бъде предимно значителна. В планинските райони, а до обяд и в Източна България, все още ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен, временно силен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 1° и 6°.

Над планините облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен, по откритите части – до силен северозападен вятър. С него температурите ще се понижават и към 14ч . на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 7°.

Зима в Габрово. Баев мост. Снимка: Здравка Гичева, „Видяно и Преживяно в Габрово“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.