Нова заповед: Шлем или шал вече не могат да заместят маската на закрито

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

До 30 април остава задължително носенето на защитна маска за лице в закрити обществени места, в т.ч. и в обществения транспорт, и на открити обществени пространства, когато струпването на хора не може да бъде избегнато.

Вместо маска вече НЕ може да се използват шлемове или други средства, покриващи носа и устата. Това гласи нова заповед на министъра на здравеопазването.

Без защитна маска могат да са клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo посещенията в тях са разрешени, спортуващите, децата до 6-годишна възраст, както и изказващите се по време на семинари, пресконференции и т.н.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Удължава се срокът на извънредната епидемична обстановка у нас


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.