Общината осигури терен за засаждане на живите коледни дръвчета след празниците

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Живи коледни дръвчета в ГабровоПодходящ общински терен е определен, на който служители на Общинско звено „Озеленяване“ ще засадят живите коледни дръвчета, които габровци са си закупили за празниците, но не разполагат с възможност да ги съхранят в естествени условия след Нова година.

По този начин Община Габрово подкрепя инициативата на Министерството на земеделието и храните и Изпълнителна агенция по горите за закупуване на живи коледни дръвчета, които да бъдат засадени отново в природата след празниците.

За информация на желаещите да се включат в инициативата е публикуван на електронната страница на министерството подробен списък с държавните горски и ловни стопанства и разсадници, от които могат да бъдат закупени живи елхички. По повод инициативата за опазване на българската гора и природа след празниците ведомството планира провеждане на Национална седмица по засаждане на живите дръвчета.

Информация относно засаждането на живи коледни дръвчета може да бъде получена в Община Габрово на тел. 066 818 305.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.