Севлиево

Започва проектирането на Западен обходен път на Севлиево

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Община Севлиево и „Инфра Про Консулт“ ООД подписаха договор за обществена поръчка за изработване на технически проект за западен обходен път на град Севлиево. Проектирането е на стойност 114 000 лв. без ДДС и е със срок на изпълнение 120 календарни дни.

Съгласно вече подписания договор, проектите ще се разработят в три етапа. Първият е идеен проект в два варианта за преминаване на обходния път, които ще подлежат на публично обсъждане, след което ще се извършат необходимите процедури по Закона за опазване на околната среда и едва тогава ще се приеме във фаза „Идеен проект“. Третият междинен етап е разработването и допълването на проекта във фаза „Технически проект“. Следват отчуждителни процедури, издаване на разрешение за строеж и други дейности по споразумението с АПИ.

Както Габрово Daily съобщи в началото на април, агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) одобри изготвеното от Община Севлиево задание за „Изработване на идеен и технически проект с извършване на пълни инженерно-геоложки проучвания и ПУП-Парцеларен план за Западен обходен път на град Севлиево“.

С изграждането на обходния път ще се облекчи трафика на автомобили през града. Очакванията са, че в следващите години броят на преминаващите автомобили и камиони през Севлиево ще се увеличи заради строителството на тунела под Шипка. Тогава пътят през Севлиево ще бъде и най-пряката транспортна връзка между Северозападна България и автомагистралите „Тракия“ и „Марица“. Обходният път е от съществено значение, защото чрез него ще се пренасочи тежкотоварният трафик извън урбанизираните територии и ще се подобри качеството на въздуха в града.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.