Опасност от заледявания в област Габрово, АПИ ще затваря пътища и цели области

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

© БНТ

Водачите да се движат със съобразена скорост и повишено внимание. В област Габрово вали дъжд, който се очаква да преминава постепенно в „леден дъжд“. Ще има условия за възникване на поледици, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Информацията се отнася за 14 януари 2017 г.

Пътната агенция превантивно ще затваря за движение участъци от републиканската пътна мрежа, както и цели области, за извършване на обработка на пътищата и с цел предотвратяване на пътно-транспортни инциденти, при очакваните валежи от „леден дъжд“ в следващите часове и  възникване на обледяване на пътните настилки.

Поледици са възможни в областите Плевен, Ловеч, София, Благоевград, Пазарджик, Велико Търново, Габрово, Русе, Варна, Шумен, Разград, Търговище, Добрич, Силистра, Бургас и Стара Загора.

Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и скорост съобразена с конкретната пътна обстановка, като спазват указанията на контролните органи и не навлизат в участъците, затворени за движение на МПС.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от безплатното приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Водачите да се движат със съобразена скорост и повишено внимание. Възможни са заледявания и може да се затварят пътища и областите където вали леден дъжд.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.