Над 70% заетост на интензивните легла в Северен Централен регион, затваряне след 5 дни

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

72,5% е заетостта на интензивните легла в Северен Централен регион, към който принадлежи и област Габрово. Това сочат данните към 17 януари 2022 г., обявени на сайта на Министерския съвет. Няма промяна спрямо данните от вчера, но има значителен спад спрямо данните от 15 януари, когато заетостта е била 79,2%.

Според разпространената графика обаче след 5 дни регионът влиза в Етап 4 (над 80% заетост на интензивните легла), при който се преминава към локдаун. Разпределението на мерките по етапи и региони беше обявено на 13 януари в новия Национален оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19.

Актуална карта за заетостта на интезивните легла по региони – 17.01.2022 г. Източник: Министерски съвет

Какви са мерките в Етап 4?

  • Преустановяване на работата на обектите и дейностите със значение за общественото здраве.
  • Преустановяване на подхода „Зелен сертификат“.
  • Функционират само търговски обекти за хранителни стоки, дрогерии, аптеки, оптики, зоомагазини, банки, доставчици на пощенски и куриерски услуги, застрахователи, доставчици на платежни услуги, офиси на телекомуникационни оператори.
  • Присъствено обучение в училищата само за 1-4 клас.

НАЦИОНАЛЕН ОПЕРАТИВЕН ПЛАН ЗА СПРАВЯНЕ С ПАНДЕМИЯТА ОТ COVID-19 – прочетете в сайта на Министерски съвет


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.