Забраниха събирането на трюфели в горите в цялата област Габрово

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Снимката е илюстративна. Pixabay

Регионална дирекция по горите – В. Търново ограничи достъпа до горски територии за следващите три месеца на лица, които събират трюфели.

Заповедта на директора на РДГ В. Търново е от 19 юли 2018 г. и се отнася и за района на общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна, както и за държавните горски стопанства „Габрово“, „Севлиево“, „Росица“ и „Плачковци“.

Това е една от мерките за превенция на навлизането и разпространението на болестта Африканска чума по дивите свине в България.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.