Археологически обект забавя строежа на обходния път на Габрово до края на 2019 г.

Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Обходен път на Габрово © МРРБ
Обходен път на Габрово © МРРБ

Строителните работи по трасето на обходния път на Габрово се забавят заради открит археологически обект. На мястото няма да се строи, докато се извършва спасително археологическо проучване на новооткритата недвижима културна ценност, съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

При изкопни работи е открита част от късноантична църква.

През 2018 г. за изпълнението на обект „Обход на гр. Габрово“ на база фактически извършени разходи са разплатени средства в размер на 9 744 612,48 лв. Очаква се строежът на обходния път да приключи до края на 2019 г.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Categories Общество

Габрово Daily е независима онлайн медия с новини за Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна в разделите общество, икономика, образование, култура, спорт, история, изкуства и др. Медийната група на Габрово Daily включва новинарския сайт www.gabrovodaily.info, портала www.gabrovo.net, бизнес портала www.biz.gabrovo.net, Онлайн Енциклопедия Габрово www.gabrovowiki.com, Онлайн музей на Габрово www.gabrovodaily.info. Националните ни медии са сайтът за благотворителност и доброволчество "Добрите българи" www.dobrite.bg и националния исторически сайт "Сторник" www.stornik.org. Медията Габрово Daily е създадена на 17 юни 2014 г. от Момчил Цонев - журналист, писател, културен мениджър, специалист по уеб и дигитален маркетинг. За контакти с нас и запитвания за партньорства и реклама: editor@gabrovodaily.info

error: Съдържанието на сайта е защитено от авторско право.